14:00

Österåker/Åkersberga Utd.

Referat: Djurgårdens IF FF 1 - Österåker/Åkersberga Utd.

Idag var det dags att komma ner på jorden igen efter förra helgens urladdning mot BP. Det skulle dock visa sig att Sara sparat lite torrt krut sedan sist. Återigen gjorde ett par sjukfall att vi kom till start med endast 12 spelare. Tjejerna har ju visat att de klarar av detta och idag underströks det på nytt.

Det blev en jämn och tight match mot Österåker/Åkersberga ("ÖÅ") som hade ett ramstarkt försvar, ett par vindsnabba forwards och en mycket bra målvakt. Det senare hade vi också: återigen fick vi låna Felicia i FA19 i målet och hon gjorde en fantastiskt bra match, räddade ett par frilägen och höll oss kvar i matchen. I inledningen såg det lite krampaktigt ut och ÖÅ tog tag i spelet, dock utan att skapa någon målchans. Våra tjejer kom in mer och mer i matchen och jämnade ut spelet. Vi började även skapa några farligheter, den vassaste genom India som kom loss i straffområdet och fick på ett bra skott men ÖÅs målvakt gjorde en fantastisk reflexräddning. Mitt i halvleken när vi hade en bra period fick ÖÅ en frispark nere vid kortlinjen vid gränsen till straffområdet. Frisparken slogs perfekt till en ganska fristående spelare vid den bortre stolpen som kunde styra in bollen med bröstet, 0-1. Vi behöver öva mer på markeringsspelet i det egna straffområdet. Resultatet stod sig halvleken ut. Andra halvlek inleddes med bra spel från våra tjejer där vi mestadels ägde bollen, dock utan att skapa så många chanser. ÖÅ var väl samlade i försvaret och hade hyperfarliga omställningar. Det var i detta skede som Felicia stod för ett par kanonräddningar när ÖÅ spelare sprang sig fria. Vi hade ett jättefint anfall från höger där vi spelade runt bollen inne i straffområdet, tillslut fram till India som vände och skulle peta bollen i mål men den smet precis utanför. Då kändes det motigt för en stund. Alla fortsatte dock att kämpa och lyssna till Staffans mantra för dagen "en fotbollsmatch varar i 90 minuter". Och när 12 minuter återstod av matchen kom kvitteringen: Lollo slog fram bollen mycket snyggt till Sara som inte gjorde något misstag utan prickade behärskat in 1-1. Glädjen vara dock inte så länge, ÖÅ tog på nytt ledningen i 39e minuten av andra halvlek när de rann igenom i mitten och skapade ännu ett fritt läge och denna gång kunde inte ens Felicia hindra målet, 1-2 och vi var på nytt i underläge. Repliken kom dock blixtsnabbt: minuten senare fick Sara på ett riktigt kanonskott från straffområdeslinjen och pangade in kvitteringen till 2-2. Vid sidan av planen tyckte vi att resultatet kändes rättvist och var inriktade på att inte släppa in några fler bollar. Tjejerna var dock inte klara och Hanna gjorde en mycket stark prestation när hon fångade upp en långboll och genom sin enorma snabbhet kunde hålla försvararen bakom sig för att fri med målvakten iskallt placera in bollen vid den vänstra stolpen, 3-2 i den 42a minuten av andra halvlek. Sedan lyckades vi hålla tätt. Dock fick ÖÅ felaktigt en hörna när vi gick in på övertid och viss kalabalik uppstod i vårt straffområde men till slut fick vi undan bollen och domaren blåste av. En riktig kämpaseger och fantastiskt skönt att vända och vinna på detta sätt. ÖÅ lär vara revanschsugna, vi möter dem på nytt nästa vecka.

Kul också att det gick vägen trots att flera spelare pga skador och sjukdomar fick spela på ovana positioner. Tyra och Lollo spelade mittbackar ihop för första gången på mycket länge och Alva bemästrade högerbacksplatsen i närmare 85 minuter på ett mycket bra sätt. Viktigt att vi kan göra denna typ av omdispositioner utan att vi blir ängsliga.

Hoppas nu att alla tjejer får en god lördagsmiddag - det är ni värda!